Uz tende Istra do savršeno očuvane kože

Uz tende Istra do savršeno očuvane kože

Već smo spominjali brošuru koju su tende Istra izdali zajedno uz katalog svojih proizvoda, a gdje se jasno navode smjernice kako se uspješno zaštititi od UVA i UVB zraka.

Ali osim važnosti saznanja da nam kreme pružaju zaštitu kada tende Istra proizvodi nisu u blizini, bitno je znati i sa čime se namazati. Tim tende Istra stoga je napravio malo desk istraživanje i donose nam opise nekih od najboljih krema za sunčanje.

  • EltaMD UV Clear SPF 46 širokog spektra

Dugogodišnja prvoklasna krema EltaMD UV Clear također je veliki favorit među dermatolozima. Nekim korisnicima se toliko sviđa da je nanose svaki dan. Dermatologinja iz poliklinike Sunce kaže da je njezini pacijenti vole jer ne djeluje masno kao tradicionalna krema za sunčanje. Osim što je bez mirisa i nemasna, krema za sunčanje EltaMD-a posebno je učinkovita jer je bogata antioksidansima koji pomažu u zaštiti od slobodnih radikala koji oštećuju kožu. I mnogi drugi dermatolozi je vole jer uključuje niacinamid, derivat vitamina B3 s protuupalnim svojstvima koji se može boriti protiv izbijanja crvenila i osipa. Ova krema je na cijeni među stručnjacima jer mnogi za nju govore  da je lagana i bez ulja, tako da neće začepiti pore. Prema brošuri tende Istra znamo i to da njena formula sadrži mliječnu kiselinu, koja će nježno odraditi piling kože i regulirati nakupljanje sebuma.

  • Cetaphil dnevna hidratantna krema za lice bez ulja sa SPF 35

Ova lagana krema iz Cetaphila je i lagana hidratantna krema i SPF, sadrži hidratantne i hranjive sastojke poput ekstrakta cvijeta runolika i antioksidansa kao što su vitamini B i E. Ima SPF od 35 i nudi zaštitu širokog spektra. Također je bez ulja i formulirana za osjetljivu kožu, što je čini dobrom opcijom za većinu ljudi.

Tim tende Istra ove je dvije kreme svrstao na sam vrh preferencija, ali ima tu još nekoliko kandidata koji bi solidno obavili posao zaštite vaše kože.